Pályázatok

Villamos energia felhasználás kiváltása saját termelésű rendszerrel a DUVIÉP 2000 Kft-nél Székesfehérváron

A kedvezményezett neve: Duviép 2000 Kft.

A projekt címe, „Villamos energia felhasználás kiváltása saját termelésű rendszerrel a DUVIÉP 2000 Kft-nél Székesfehérváron”

A szerződött támogatás összege: 2.944.000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása: 44 db Longi Solar 360W napelem, 1 db Fronius symo 15.0-3M WLAN inverter

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.06.30

Projekt azonosító száma. GINOP-4.1.3-19-2019-00677

 


KFI_16 pályázat sajtóközlemény

 

A DUVIÉP 2000 Kft. és a TDT Technology Hungary Kft. KFI_16 konstrukció keretein belül kapott támogatással új kutatás-fejlesztési projektet indít. A konzorcium célja a NANOCLAY új típusú építőanyag és gyártástechnológiájának kifejlesztése, mely során megvalósul a szükséges alapanyagösszetétel meghatározása, anyag sztochasztikus és stabilizációs vizsgálatok, műszaki paramétereket javító adalékok kutatása, gyártástechnológiai megoldások kutatása és prototípus rendszer kifejlesztése.

A vályog kedvező ára teljesen természetes mivolta és ebből következően könnyű újrahasznosíthatósága miatt több figyelmet érdemelne a mai környezettudatosságra törekvő világunkban. A vályog építőanyagok pozitív tulajdonságai, különösen jól érvényesülnek a mai modern energiatakarékos építési módszereinknél. A vályognak kevés, kísérlettel is igazolt fizikai és mechanikai tulajdonsága, ill. jellemzője ismert, ezért ezen vizsgálatokat is elszeretnénk végezni. Az alkalmazás során ugyanúgy szükség van a sűrűség, hajlító-húzó szilárdság, nyomószilárdság, zsugorodás, a hidrotechnikai, hőtechnikai és egyéb anyagtulajdonságok ismeretére, mint a többi már ismert építőanyag esetében. A hiányosságok kiküszöbölésére ad lehetőséget különféle adalékanyagok vályoghoz való keverése mész, cement, gipsz, műgyanta és egyéb anyagok, esetleg modern szálerősítő anyagok. A megfelelő technológiával a vályog negatív tulajdonságai kiszűrhetők, így kifejezetten ajánlott építőanyaggá léphet elő.

A konzorciumvezető DUVIÉP2000 Kft. (http://www.duviép2000.hu) 1997. évi megalakulása óta mélyépítéssel, közműépítéssel, szennyvíztisztítással, talajtisztítással, környezeti kármentesítéssel foglalkozik. A konzorciumi tag TDT Technology Hungary Kft. (https://www.tdt-tech.com/) innovatív építőanyagok kutatás-fejlesztésével foglalkozik fő tevékenységként.

A konzorciumi tagok partnereinél és saját fejlesztéseiknél nagy igény mutatkozik egy környezetbarát, téglánál olcsóbban előállítható, több méretben gyártható falazó anyag iránt. A NANOCLAY új építőanyag értékesítéséből éves szinten 250 millió Ft valamint a technológia értékesítéséből évente 50 millió Ft árbevételre számítunk kül - és belföldön.

 


Társaságunk 2011. évben GOP-2.1.1-09/A/2 - 2010-0785 azonosító számú pályázaton nyert támogatás igénybevételével  1 db KOMATSU PW160 földmunkagépet és 1 db Hammerhead HB5058 vonórudas csőroppantó gépet vásárolt.

A „Csőroppantó és gumikerekes kotrógép beszerzése a DUVIÉP 2000 Kft-nél” című projekt keretén belül 1 db Komatsu PW 160-7Eo gumikerekes hidraulikus kotrógépet és 1 db Hammerhead HB 5058 vonórudas csőroppantót szereztünk be, mely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

 

Kedvezményezett:
DUVIÉP 2000 Kft. (www.duviep2000.hu)

Megvalósulás helye:
8000 Székesfehérvár, Bakony u. 6.; e-mail: info@duviep2000.hu

Közreműködő Szervezet:

MAG Zrt.; 1139 Bp, Váci út 83.; e-mail: info@magzrt.hu; web: www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség; 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.; e-mail: nfu@nfu.gov.hu; web: www.nfu.hu

A pályázatot készítette:
Forrás Centrum Kft. - sikerdíjas pályázatírás (www.forrascentrum.hu)